Register360 import issue

Discuss all Leica Geosystems related issues here.
Post Reply
JoelScragg
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 1
Joined: Tue Mar 26, 2019 12:35 pm
Full Name: Joel Scragg
Company Details: Casterbridge Land Surveys
Company Position Title: Casterbridge Land Surveys
Country: United Kingdom
Linkedin Profile: Yes

Register360 import issue

Post by JoelScragg » Wed Mar 27, 2019 2:59 pm

Hi.
I wonder if anyone could help. I have a couple of scanning projects which I conducted with the RTC360 and am now attempting to register in Register 360.

Despite the largest project being smaller than some previously conducted, on this occasion Register 360 is freezing at <10% import.

My test scan which was conducted on the lowest Res without photos imports well but these larger scans seem to freeze the system. I can actually hear the processor fan stop when the system freezes too so I am wondering if there is something tripping out the system.

Thanks on advance.

Rikore
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 304
Joined: Sun Aug 16, 2015 6:48 pm
Full Name: Bruce Yager
Company Details: Rikore Geomatics
Company Position Title: Department Head
Country: USA
Linkedin Profile: No

Re: Register360 import issue

Post by Rikore » Wed Mar 27, 2019 4:37 pm

The first thing to check is the amount of space on the drive for the temp files. Generally need 2 to 3 times the project size for importing and processing.

User avatar
Phil Marsh
Administrator
Administrator
Posts: 2155
Joined: Sun Aug 12, 2007 2:28 pm
Full Name: Phil Marsh
Company Details: Laser Scanning Forum Ltd
Company Position Title: Technical Director
Country: UK
Skype Name: phil.h.marsh
Linkedin Profile: Yes
Location: Barnsley, UK
Contact:

Re: Register360 import issue

Post by Phil Marsh » Wed Mar 27, 2019 7:25 pm

JoelScragg wrote:
Wed Mar 27, 2019 2:59 pm
Despite the largest project being smaller than some previously conducted, on this occasion Register 360 is freezing at <10% import.
Can you post your PC spec?

User avatar
pburrows145
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 1629
Joined: Wed Sep 12, 2007 9:16 am
Full Name: Paul Burrows
Company Details: Leica Geosystems UK Limited
Company Position Title: EMEA Business Manager HDS
Country: UK
Skype Name: pburrows145
Linkedin Profile: Yes
Location: UK

Re: Register360 import issue

Post by pburrows145 » Thu Mar 28, 2019 9:14 am

JoelScragg wrote:
Wed Mar 27, 2019 2:59 pm
Hi.
I wonder if anyone could help. I have a couple of scanning projects which I conducted with the RTC360 and am now attempting to register in Register 360.

Despite the largest project being smaller than some previously conducted, on this occasion Register 360 is freezing at <10% import.

My test scan which was conducted on the lowest Res without photos imports well but these larger scans seem to freeze the system. I can actually hear the processor fan stop when the system freezes too so I am wondering if there is something tripping out the system.

Thanks on advance.
How many scans? All with images? What resolution? Project size (raw data) on USB?

(Regardless, you should not see an issue... but if more than 4-500 scans I would tend to use Cyclone CORE/REGISTER instead.)

User avatar
dineshkimraj
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 16
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:15 pm
Full Name: Dinesh Kimraj
Company Details: Facilities Construction Consultants Ltd
Company Position Title: Senior Reality Capture Tech
Country: Trinidad and Tobago
Linkedin Profile: Yes

Re: Register360 import issue

Post by dineshkimraj » Wed Apr 03, 2019 2:16 pm

Hey, I had a similar issue like this when importing scans.

Ensure that your Graphics Card Drivers are up to date. I have an AMD Radeon Pro and after I updated to the latest driver, it imported without any issues.

User avatar
pburrows145
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 1629
Joined: Wed Sep 12, 2007 9:16 am
Full Name: Paul Burrows
Company Details: Leica Geosystems UK Limited
Company Position Title: EMEA Business Manager HDS
Country: UK
Skype Name: pburrows145
Linkedin Profile: Yes
Location: UK

Re: Register360 import issue

Post by pburrows145 » Mon Apr 08, 2019 10:22 am

dineshkimraj wrote:
Wed Apr 03, 2019 2:16 pm
Hey, I had a similar issue like this when importing scans.

Ensure that your Graphics Card Drivers are up to date. I have an AMD Radeon Pro and after I updated to the latest driver, it imported without any issues.
That is a VERY good point and something which is noted during the installation process... good call! :like:

User avatar
dineshkimraj
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 16
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:15 pm
Full Name: Dinesh Kimraj
Company Details: Facilities Construction Consultants Ltd
Company Position Title: Senior Reality Capture Tech
Country: Trinidad and Tobago
Linkedin Profile: Yes

Re: Register360 import issue

Post by dineshkimraj » Thu Apr 11, 2019 6:39 pm

pburrows145 wrote:
Mon Apr 08, 2019 10:22 am
dineshkimraj wrote:
Wed Apr 03, 2019 2:16 pm
Hey, I had a similar issue like this when importing scans.

Ensure that your Graphics Card Drivers are up to date. I have an AMD Radeon Pro and after I updated to the latest driver, it imported without any issues.
That is a VERY good point and something which is noted during the installation process... good call! :like:
So I've noticed that keeping your AMD Graphics Card drivers up to date may not be the best option. Apparently there was an Issue with AMD dropping a feature (SPIR support) in a recent driver update. Therefore installing an earlier driver solved this problem. The driver I am currently using is from Feb 2018 and so far it's importing without any issues.

mwb
I have made 80-90 posts
I have made 80-90 posts
Posts: 81
Joined: Fri Jun 17, 2011 9:55 pm
Full Name: Mark Benjamin
Company Details: Leica Geosystems
Company Position Title: QA Manager
Country: USA
Linkedin Profile: Yes

Re: Register360 import issue

Post by mwb » Thu Apr 11, 2019 8:37 pm

You are absolutely correct. We have found the same issue with several other cases, where the users had to downgrade their AMD graphics drivers.

User avatar
dineshkimraj
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 16
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:15 pm
Full Name: Dinesh Kimraj
Company Details: Facilities Construction Consultants Ltd
Company Position Title: Senior Reality Capture Tech
Country: Trinidad and Tobago
Linkedin Profile: Yes

Re: Register360 import issue

Post by dineshkimraj » Mon Apr 15, 2019 3:52 pm

mwb wrote:
Thu Apr 11, 2019 8:37 pm
You are absolutely correct. We have found the same issue with several other cases, where the users had to downgrade their AMD graphics drivers.
Has there been any contact with AMD regarding this issue or is a workaround in the cyclone software itself in the works?

Post Reply

Return to “Leica Geosystems”