Bim LOD specs

To chat about anything else.
Post Reply
User avatar
landmeterbeuckx
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 223
Joined: Tue May 01, 2012 5:19 pm
Full Name: Lieven Beuckx
Company Details: Studiebureau Beuckx
Company Position Title: Owner
Country: Belgium
Linkedin Profile: Yes

Bim LOD specs

Post by landmeterbeuckx » Fri Oct 12, 2018 3:17 pm

Hi,

When scanning to model to a bim model, do you guys scan at different resolutions f.e. for lod 200 or lod 400. Or do you scan like always and deliminate in recap or other software?
LSBbvba
Surveying services - 3D Laserscanning
Tel : +3211661621
www.landmeter-beuckx.be
info@landmeter-beuckx.be

Simon Judd
Forum Supporter
Forum Supporter
Posts: 125
Joined: Fri Nov 13, 2009 10:12 am
Full Name: Simon Judd
Company Details: MALTBY LAND SURVEYS
Company Position Title: Operations Manager

Re: Bim LOD specs

Post by Simon Judd » Fri Oct 12, 2018 4:41 pm

Hi

Field operation does not change for us.

Better to capture all and use less to create the model to your specific client requirements (LOD etc) than to capture less and need more!!

Also if the requirements do change (which invariably they will) you will have additional data to analyse and up-spec the model as required.

Simon

User avatar
landmeterbeuckx
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 223
Joined: Tue May 01, 2012 5:19 pm
Full Name: Lieven Beuckx
Company Details: Studiebureau Beuckx
Company Position Title: Owner
Country: Belgium
Linkedin Profile: Yes

Re: Bim LOD specs

Post by landmeterbeuckx » Fri Oct 12, 2018 5:33 pm

Thought the same actually. Do you adjust your point spacing accordingly and in case of more detail discuss a additional quote for that?
LSBbvba
Surveying services - 3D Laserscanning
Tel : +3211661621
www.landmeter-beuckx.be
info@landmeter-beuckx.be

Post Reply

Return to “General Chat”