Register 360 Import of Control

Discuss all Cyclone related issues here.
graham.watson
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 149
Joined: Tue Jan 03, 2012 7:16 pm
Full Name: Graham Watson
Company Details: Opus International Consultants
Company Position Title: Senior Engineering Surveyor
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Register 360 Import of Control

Post by graham.watson » Tue Jan 30, 2018 10:35 pm

I cannot bring in a control file into 360register.
It is a txt file comma delimited and has the correct fields as per the help. I can't drag it in or browse to it to get it in.
Any help appreciated?

User avatar
pburrows145
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 1453
Joined: Wed Sep 12, 2007 9:16 am
Full Name: Paul Burrows
Company Details: Leica Geosystems UK Limited
Company Position Title: EMEA Business Manager HDS
Country: UK
Skype Name: pburrows145
Linkedin Profile: Yes
Location: UK

Re: Register 360 Import of Control

Post by pburrows145 » Wed Jan 31, 2018 5:29 pm

Formatting should be as follows:

Point#, Northing,Easting,Elevation,Comment or Point#,Y,X,Z,Comment.
Example of the proper formated txt file:
1, 5000, 5000, 100.002000,comment
10, 5004.048810, 4995.035472, 100.132964,comment
P4, 5017.049373, 4990.136728, 98.881505,comment
P1, 5016.683588, 4992.102039, 100.198359,comment

The "import" button needs to be pressed.

Copy and paste the below into a *.txt file - this has been tested and this works.

7403,4999.944955,5006.929319,100.232059
7396,5000,5000.0005,100
7398,5005.072984,5002.020994,99.465756

Let me know if you have any further problems.

graham.watson
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 149
Joined: Tue Jan 03, 2012 7:16 pm
Full Name: Graham Watson
Company Details: Opus International Consultants
Company Position Title: Senior Engineering Surveyor
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Re: Register 360 Import of Control

Post by graham.watson » Wed Feb 07, 2018 8:12 pm

Yours worked and mine worked when I removed the code
1,800013.173,416001.755,6.148,TGT
2,800040.070,416004.378,6.434,TGT
3,800026.000,416024.426,5.841,TGT

User avatar
JLarson
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 140
Joined: Mon Jun 14, 2010 4:57 pm
Full Name: Jason Larson
Company Details: NAIK Consulting Group
Company Position Title: HDS Manager
Country: US
Linkedin Profile: Yes
Location: New York City

Re: Register 360 Import of Control

Post by JLarson » Fri Feb 09, 2018 2:52 pm

Not to hijack this thread, but a question regarding control and Register 360: If we are using standard HDS targets on poles setup over points on the ground, I'm assuming the control values imported to 360 need to have their elevations adjusted to bring the values up to the HT? As far as I can see 360 doesn't have native support for control on the ground (i.e. HI's or HT's).
Jason Larson
NAIK Consulting Group
New York, NY

User avatar
TimBeach
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 395
Joined: Thu Sep 27, 2007 8:59 am
Full Name: Timothy Beach
Company Details: Malcolm Hollis
Company Position Title: Associate - Measured Surveys
Country: UK
Linkedin Profile: Yes
Location: Battersea, London

Re: Register 360 Import of Control

Post by TimBeach » Fri Feb 09, 2018 4:52 pm

That is my understanding too - in effect you would need to have an adjusted control file that matches the vertex's extracted, rather than a single station coordinate.

Its frustrating for us at the moment as we use the scanner set up over control points, rather than targets - so have to bring the data back into cyclone to do the geo-referencing.

T

graham.watson
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 149
Joined: Tue Jan 03, 2012 7:16 pm
Full Name: Graham Watson
Company Details: Opus International Consultants
Company Position Title: Senior Engineering Surveyor
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Re: Register 360 Import of Control

Post by graham.watson » Tue Feb 13, 2018 2:59 am

Another issue, I tried to republish my 360 project and get this message.
Capture.JPG
How can I republish the cloud and report?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
pburrows145
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 1453
Joined: Wed Sep 12, 2007 9:16 am
Full Name: Paul Burrows
Company Details: Leica Geosystems UK Limited
Company Position Title: EMEA Business Manager HDS
Country: UK
Skype Name: pburrows145
Linkedin Profile: Yes
Location: UK

Re: Register 360 Import of Control

Post by pburrows145 » Wed Feb 14, 2018 11:58 pm

When you are in the REPORT tab, change the name of the project export in the top left hand panel (just under the inactive) import tab, and try again. A simple suffix or number after the name will help. In this example I simply double-clicked into the panel and added a 1 after the project name.
reg360 change name.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Leica Cyclone”