Leica Cyclone 360

3DVEM, Leica Cyclone, FARO Scene, LFM Suite, Autodesk ReCAP, Riegl RiScan Pro, Trimble RealWorks, Etc.
Post Reply
DGL
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 2
Joined: Sat Aug 19, 2017 4:26 pm
Full Name: Jonathan Douglass
Company Details: Douglass Geomatics Ltd
Company Position Title: Owner
Country: UK
Linkedin Profile: Yes

Leica Cyclone 360

Post by DGL » Sun Nov 26, 2017 2:37 pm

I have been using 360 for about a week now and have found it fairly easy to use (as a newcomer to registration). Now, I have a project where I am registering cloud to cloud. I have imported the scans and 360 has created many links to scans to form 5 bundles. I have linked all but one bundle and I cannot create a link to the final bundle. 360 does not suggest any links and I cannot finish the project to go to finalisation. There doesn't appear to be any facility to manually align cloud to cloud unless there is a suggested link available.
Any help would be appreciated.

User avatar
pburrows145
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 1549
Joined: Wed Sep 12, 2007 9:16 am
Full Name: Paul Burrows
Company Details: Leica Geosystems UK Limited
Company Position Title: EMEA Business Manager HDS
Country: UK
Skype Name: pburrows145
Linkedin Profile: Yes
Location: UK

Re: Leica Cyclone 360

Post by pburrows145 » Mon Nov 27, 2017 6:03 pm

Ahhh, you must mean Cyclone REGISTER 360 ;)

You should see suggested links. If you don't for any reason, select 2 set-ups you wish to join and use one of the alternative methods such as visual-alignment, target, auto-align, split-view to create your constraints

Then, you should see other suggested links, after you've created your new initial link (it will try to do this automatically).

There is a nice video in the assistant panel in the Review and Optimization panel called "Joining bundles" - it guides you through this process.

I hope this helps.

GavFoster
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 10
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:44 pm
Full Name: Gavin Foster
Company Details: Offset Services Ltd
Company Position Title: Photogrammetry - Laser Scan

Re: Leica Cyclone 360

Post by GavFoster » Tue Feb 13, 2018 10:00 am

I'm not sure the video helps with the original problem as the registration methods only seem to work if 360 creates a suggested link.

I am in a similar situation where i have approx 60 scans in a building & for one or two of the setups 360 will not create a suggested link.
I know the scans can see each other as they are in the same room and only a couple of metres from each other.

Is there a way to select two scans & force 360 to create a link between the two setups then you can progress to another method of registration.
I'm sure there must be an obvious way but I'm just missing it at the moment.

Gav

User avatar
TimBeach
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 404
Joined: Thu Sep 27, 2007 8:59 am
Full Name: Timothy Beach
Company Details: Malcolm Hollis
Company Position Title: Associate - Measured Surveys
Country: UK
Linkedin Profile: Yes
Location: Battersea, London
Contact:

Re: Leica Cyclone 360

Post by TimBeach » Tue Feb 13, 2018 2:13 pm

Draw a fence around the 2 scans you want to connect and then at the bottom there are options of how to connect (1 is the visual alignment)

T

GavFoster
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 10
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:44 pm
Full Name: Gavin Foster
Company Details: Offset Services Ltd
Company Position Title: Photogrammetry - Laser Scan

Re: Leica Cyclone 360

Post by GavFoster » Wed Feb 14, 2018 9:47 am

Thanks for that , it works like a charm.
I was trying to select two scans in the explorer & looking for an option there to create an alignment.

Cheers
Gav

DGL
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 2
Joined: Sat Aug 19, 2017 4:26 pm
Full Name: Jonathan Douglass
Company Details: Douglass Geomatics Ltd
Company Position Title: Owner
Country: UK
Linkedin Profile: Yes

Re: Leica Cyclone 360

Post by DGL » Wed Apr 25, 2018 8:55 pm

Hi Guys

Apologies for not responding and thanking for the advice a while back. Yes, fencing the 2 scans was bang on what I was looking for - just took me a while to find it!! :D

User avatar
pburrows145
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 1549
Joined: Wed Sep 12, 2007 9:16 am
Full Name: Paul Burrows
Company Details: Leica Geosystems UK Limited
Company Position Title: EMEA Business Manager HDS
Country: UK
Skype Name: pburrows145
Linkedin Profile: Yes
Location: UK

Re: Leica Cyclone 360

Post by pburrows145 » Thu Jun 07, 2018 7:55 pm

Next version will allow multiple selection of scans in the site-map, so no need to draw a fence anymore... which is nice!

Post Reply

Return to “Registration Software”