create scan manager

Discuss all FARO SCENE related software issues here.
Post Reply
User avatar
Jfout
I have made 50-60 posts
I have made 50-60 posts
Posts: 55
Joined: Mon Jan 28, 2019 2:11 pm
Full Name: John Fout
Company Details: Russell Construction
Company Position Title: Russell Construction
Country: United States
Linkedin Profile: Yes

create scan manager

Post by Jfout » Wed Mar 13, 2019 7:17 pm

is there a way to manually created a scan manager in a cluster.

right now i have to go thru the new interface and start a registration to get one to populate in a cluster.
John Fout
VDC Manager
Russell

modeling/animation/scanning/drones. the four pillars of life. :ugeek:

Leandre Robitaille
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 16
Joined: Sat Aug 03, 2019 1:53 am
Full Name: Leandre Robitaille
Company Details: Cima+
Company Position Title: Civil Technician
Country: Canada
Been thanked: 3 times

Re: create scan manager

Post by Leandre Robitaille » Sun Sep 08, 2019 6:31 am

Wow you just revived the biggest update fustration I ever had with Scene. In 5.5 you could do a right click and create a scan manager. Now if you want to do this without moving the scans, you have to do this trick; Start a cloud2cloud with very low subsampling and immediatelly cancel the process. You can now lock the scan manager. This is very fustrating especially when importing already registered scans.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk


User avatar
sreed
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 192
Joined: Mon Apr 28, 2014 4:31 pm
Full Name: Scott Reed
Company Details: Prologue Systems
Company Position Title: Principal
Country: USA
Skype Name: sabotva
Linkedin Profile: Yes
Location: Richmond, VA USA
Has thanked: 1 time

Re: create scan manager

Post by sreed » Sun Sep 08, 2019 2:47 pm

Start a cloud2cloud with very low subsampling and immediatelly cancel the process. You can now lock the scan manager.
Wow, does this really work?!? Would be great improvement to our workflow if it does.

I don't understand why Faro/Scene won't allow some more robust tools for "locking" scans in current position/orientation and honoring that location until unlocked. Perhaps "anchoring" would be the term, with a little icon of an anchor to indicate it will not move until acted upon. Sort of like the "reference" scan, but truly not movable. Currently, even reference scans may move (unpredictably by my assessment) when dragged and dropped - even with "move and keep position" selected.

Nice tip Leandre Robitaille!
-S.

jedfrechette
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 846
Joined: Mon Jan 04, 2010 7:51 pm
Full Name: Jed Frechette
Company Details: Lidar Guys
Company Position Title: CEO and Lidar Supervisor
Country: USA
Linkedin Profile: Yes
Location: Albuquerque, NM
Contact:

Re: create scan manager

Post by jedfrechette » Sun Sep 08, 2019 4:33 pm

sreed wrote:
Sun Sep 08, 2019 2:47 pm
I don't understand why Faro/Scene won't allow some more robust tools for "locking" scans in current position/orientation and honoring that location until unlocked.
I completely agree, implementing this basic functionlity and following through with the logical implications of it, would make a lot of tasks much easier and more intuitive. I'd say 'lock' is a pretty good term that is consistent with other software.
Jed

Freeze1979
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 1
Joined: Fri Feb 22, 2019 7:52 am
Full Name: Danijel Ceh
Company Details: Go2BIM
Company Position Title: Techical Manager
Country: Croatia
Been thanked: 1 time

Re: create scan manager

Post by Freeze1979 » Mon Sep 09, 2019 6:47 am

You'll have to go to the new UI, registration tab, and there select the cluster you want to create the scan manager in. Select "manually finished" to get the scan manager for it. Third icon (the one with the wrench).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “FARO SCENE”