LFM to ReCap

Discuss all AVEVA Suite related issues here.
Post Reply
Finbox
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 1
Joined: Fri Mar 29, 2019 9:50 am
Full Name: Finlay Craig
Company Details: Laser Gulf
Company Position Title: Surveyor
Country: Scotland
Linkedin Profile: No

LFM to ReCap

Post by Finbox » Fri Mar 29, 2019 10:12 am

Hi folks,

First time poster here, been lurking for a while.

As part of a larger task, we have to export a selected part of an LFM database into ReCap for further work in AutoCAD later. We have been using 'volume at point' to acquire the section we want, and then we simply used the 'export' tool in server mode, selecting ReCap as the destination file type.

The points export OK but they are no longer in the correct global coordinate system (from the overall LFM database) we require. Something in the export, or volume selection perhaps, places the exported points into an unwanted local coordinate system. So all the points are OK relatively but just in the wrong place.

Anyone have any ideas as to why this may be happening or have any suggestions on how to get the points into ReCap but keep the original coordinate system?

Much appreciated,

Finlay

User avatar
JenniC
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 16
Joined: Thu Jun 05, 2014 10:57 am
Full Name: Jennifer Copple
Company Details: AVEVA
Company Position Title: AVEVA LFM Senior Application Consultant
Country: UK
Linkedin Profile: Yes

Re: LFM to ReCap

Post by JenniC » Tue Apr 02, 2019 11:37 am

Hi Finlay,

This was a known issue with LFM Server 4.4.2.19 and earlier. It was fixed in LFM Server 4.4.2.20. You can find the latest installer for LFM Server (version 5.0.0.5) on our downloads page - https://www.aveva.com/en/Services_and_S ... FM-Support where this issue will be fixed.

If you need any further assistance please feel free to contact us direct at [email protected].

Kind regards,
Jenni Copple
Senior Applications Consultant
AVEVA

mhuynh1031
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 5
Joined: Thu Aug 29, 2019 4:45 pm
Full Name: Minh Huynh
Company Details: SNC Lavalin
Company Position Title: Piping Designer
Country: Canada
Linkedin Profile: Yes

Re: LFM to ReCap

Post by mhuynh1031 » Thu Aug 29, 2019 9:26 pm

Hi Finlay,

Ive been researching and trying alot of different things. My company is still working on LFM Server 4.4. I think the best way is to convert the entire scan into recap. Then use recap to chop up the scan in "regions" if you desire to do so. When u export regions on recap, u will lose bubble view. I just import the entire ZFS into recap and skip registration (very important or it will come in a 0,0). After that, merge into my NWF. I can publish the NWD with the recap file. It is very nice as a deliverable.

Summary:

Easy method if ZFS can be imported into recap
  • Start up recap and import the ZFS files
  • skip registration otherwise the scan will go to 0,0

Harder method if ZFS cannot be imported
  • use lfm gate way to convert ZFC to e57 for import to recap later on
  • start up LFM gateway
  • right click in projects and create a new group
  • import your LFM registered scans here
  • remember to click "create int file if not present" to keep the intelligence
  • once finished, export scans (right click on group and select export scans)
  • notice sub draw is 1
  • select single file or multiple. I like one single file
  • select output format as e57
  • once finished, start up recap and import e57 file
let me know if theres any more issues. There doesnt seem to be much information out there for this kinda stuff. Autodesk university helps.

Post Reply

Return to “AVEVA Suite”