INTEL REALSENSE D415

DotProduct DPI-8S &DPI-10, Artec3D, ASUS Xtrion, Creaform G0-Scan, FARO Freestyle, Noomeo, Mantis Vision, ZEB1, Kinect, THOR3D, etc
User avatar
3DForensics
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1891
Joined: Mon Aug 03, 2009 1:52 am
Full Name: Eugene Liscio
Company Details: AI2-3D Forensics
Company Position Title: Owner
Skype Name: eliscio
Location: Toronto, Canada
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: INTEL REALSENSE D415

Post by 3DForensics » Tue Aug 20, 2019 4:23 pm

mike annear wrote:
Tue Aug 20, 2019 10:50 am
I notice it has presets for the Intel RealSense sensors.
I just installed latest and did not see options for D415...thoughts?

Edit...uninstalled and reinstalled and I see the option to install drivers...however, it does not work when I launch Capture...buttons grayed out.

mike annear
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 466
Joined: Mon Jun 08, 2009 5:45 am
Full Name: Mike Annear
Company Details: Mike Annear
Company Position Title: 3D Modeler
Country: Australia
Linkedin Profile: Yes
Location: On an island off Brisbane ...
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: INTEL REALSENSE D415

Post by mike annear » Fri Aug 23, 2019 11:16 pm

Hi Eugene,
That would be a question for Faro.
As an aside, I have also been trying to get my old Asus Xtion working with the new Dot Product software,
It should work according to their blurb, but the software keeps looking for a calibration file (.cal)
Dot product are currently helping me with that issue.
Regards,
Mike.

User avatar
3DForensics
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1891
Joined: Mon Aug 03, 2009 1:52 am
Full Name: Eugene Liscio
Company Details: AI2-3D Forensics
Company Position Title: Owner
Skype Name: eliscio
Location: Toronto, Canada
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Contact:

Re: INTEL REALSENSE D415

Post by 3DForensics » Mon Aug 26, 2019 1:22 pm

Yes, by default the DotProduct software assumes you are using one of their calibrated sensors by default. This is supposed to help the accuracy, however, I have used a newer D415 sensor without issue.

They should be able to resolve your problem...

E

Post Reply

Return to “Hand Held Scanners”