Strange noise with Leica P40 and more

Leica BLK360, C5, C10, P15, P16, P20, P30, P40, P50, HDS8800, HDS8400, Riegl VZ6000, VZ4000, VZ2000, VZ1000 & VZ400i, Topcon GLS2000S,M&L, GLS1500, etc
Post Reply
sauler
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 6
Joined: Wed Mar 05, 2014 12:09 pm
Full Name: Silver Aule
Company Details: EXACT
Company Position Title: Geodesist
Country: Estonia
Skype Name: silver.aule
Linkedin Profile: Yes

Strange noise with Leica P40 and more

Post by sauler » Thu Dec 15, 2016 12:20 pm

Hi,

During last scanning project, the P40 started to make strange "screech" noise.
Video:

It started from Scan 1 and went on until the very last scan. But today, all the noise was gone. I was thinking, maybe somebody has had similar case and know, why it acts like that?

Also, at some point, scanning times increase. Normally, 12,5mm@10m in high sensity and in speed mode lasts 58 second, but it suddenly coes up to 1min 40sec or something. I was wondering, if the weather is in charge of this? It was quite windy and temperature was about -2 degrees in C.

Thanks in advance!

User avatar
Andy H
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 251
Joined: Fri Aug 31, 2007 12:38 pm
Full Name: Andrew Hunter
Company Details: Met Police
Company Position Title: Surveyor
Location: London

Re: Strange noise with Leica P40 and more

Post by Andy H » Thu Dec 15, 2016 6:56 pm

Cold may affect the grease in any bearings but it's within its operating range. Is it within its service time frame?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Post Reply

Return to “Pulse Based Scanners”