IMinspect Quality Meshing Problem

Discuss PolyWorks here.
Post Reply
richardjacob
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 5
Joined: Thu Oct 06, 2016 8:24 am
Full Name: Richard
Company Details: MacDonald Humfrey Automation Ltd
Company Position Title: 3D Modeller and Graphics Assembler
Country: England
Linkedin Profile: No

IMinspect Quality Meshing Problem

Post by richardjacob » Mon Jan 15, 2018 4:00 pm

Hi All,

I have encountered a problem using IMinspect to produce a mesh from a pointcloud.

I have scanned an area with a Faro Focus 3D. Aligned in SCENE 5.5, and produced a pointcloud.

I then saved the project and Imported the aligned fls files into Polyworks IMinspect. Once loaded into Polyworks, I use Quality Meshing to prduce the Mesh from the pointcloud files. I have used this process many times over the last year with very satisfactory results. But now when I use the Quality meshing feature I get a very strange result. See attached image.

I am a bit rusty with polyworks so I'm hoping ive missed something simple.

Any help would be much appreciated.

Kind regards.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
stevenramsey
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 1615
Joined: Sun Aug 12, 2007 9:22 pm
Full Name: Steven Ramsey
Company Details: 4DMax
Company Position Title: Technical Specialist Scanning
Country: UK
Skype Name: steven.ramsey
Linkedin Profile: Yes
Location: London
Contact:

Re: IMinspect Quality Meshing Problem

Post by stevenramsey » Mon Jan 15, 2018 5:40 pm

It's been a while but it looks like edge length setting
Steven Ramsey

Home steven.ramsey@laserscanningforum.com
Work steven@4DMax.co.uk
Mobile +44 7766 310 915

Post Reply

Return to “PolyWorks”