Display of scans with and without RGB value

Discuss all Arena 4D issues here.
Post Reply
mlang
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2015 11:27 am
Full Name: Matthias Lang
Company Details: eScience-Center Tuebingen University
Company Position Title: Head of department
Country: Germany
Linkedin Profile: No

Display of scans with and without RGB value

Post by mlang »

I have a problem with Arena4D. I have taken a series of scans with color information and another without. Now when I import both groups as VPC into Arena4D, I can only globally change the display to grayscale or RGB. Unfortunately, the scans that do not have any color information are then displayed as monochrome without any structure. In Recap as well as in Cyclone, the scans without color information are simply displayed in grayscale. Does Arena4D also offer this option?

Thanks for your help!

Matthias

Matt Ransom
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 5
Joined: Tue May 08, 2018 1:40 pm
Full Name: Matt Ransom
Company Details: Veesus Ltd Arena4D
Company Position Title: Support Manager
Country: United Kingdom
Linkedin Profile: No

Re: Display of scans with and without RGB value

Post by Matt Ransom »

Hello Matthias,

If you load all the point clouds into Data Studio, select a point cloud, right click properties and select Colour or Intensity. Leave the paint icon green (top of screen) and the point clouds will respect the colour option in the setting.

Please let me know if you have any issues in performing this.

Regards
Matt

mlang
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 13
Joined: Sun Jul 05, 2015 11:27 am
Full Name: Matthias Lang
Company Details: eScience-Center Tuebingen University
Company Position Title: Head of department
Country: Germany
Linkedin Profile: No

Re: Display of scans with and without RGB value

Post by mlang »

Hi Matt,

thanks! That did the job!

All the best,

Matthias

Post Reply

Return to “Arena4D”